Bostäderna

Parhuslägenhet 8 Ängsholmen 151 m2 Såld

Pris: 5 750 000 kr
Månadsavgift: 4 950 kr

I dessa parhus har utformningen av de två bostäderna omsorgsfullt betänkt ogenerade och privata ytor utomhus för varje bostadsdel. Detta har möjliggjorts genom olika husvinklar vilka också ger en intressant arkitektur.

I entrén slås man genast av den öppna planlösningen med 3 meter i takhöjd. En garderob med skjutdörrar i hallen, arbetsrum/sovrum och badrum intill samt tvättstuga med förvaring smart placerad under trappan för att tillvarata alla ytor. Vidare når man ett stort vardagsrum som har en skjutdörr till en avvägd plats för en altan och direkt access till naturen där man både är avskild och får sol under både dagen och kvällen.

Matdelen i anslutning till vardagsrummet är inramad med två stora fönster och det U-formade köket levererar generösa utrymmen samt ett lågt fönster ovan diskbänken för att ge extra ljusinsläpp.

Uppför trappan hittar man ett tilltaget allrum som flödar av ljus genom de två stora fönstren. Här finns också 3 sovrum, där det ena har en rejäl klädkammare. Samtliga sovrum i huset är mellan 8,5 och 18 m². Badrummet i det övre planet har badkar och ett fönster vilket gör det extra ljust och trivsamt.

Detta parhus återfinns i tre versioner i området varav två är lika och en är spegelvänd, detta för att anpassa dem på bästa sätt efter tomternas lägen. Parhusen är asymmetriska och därmed är de två bostäderna i varje parhus olika.

 

Den egna tomtmarken innefattar ett område med naturmark med en fantastisk ek i nordväst samt en orörd berghäll som sluttar ner mot Ripvägen och motsvarande berghäll i öster. Här uppe på berget är man ensam då man har närmare 50 meter till grannens huvudbyggnad och 30 meter till det fristående huset som rymmer bostad nummer 10 som ligger i en mycket lägre nivå, bägge helt utan insyn.

En förberedd yta för en uteplats väster om bostaden ger sol på dagen och kvällen och man har också möjlighet att anlägga uteplats i sydväst där det finns en plan yta förberedd för gräsmatta, planteringar eller egna önskemål innan den möter gångvägen som tar en ner till Ripvägen.

Ritningar I pdf