Bostäderna

Parhuslägenhet 4 Ekholmen 151 m2

Pris: 5 950 000 kr
Månadsavgift: 4 950 kr

I dessa parhus har utformningen av de två bostäderna omsorgsfullt betänkt ogenerade och privata ytor utomhus för varje bostadsdel. Detta har möjliggjorts genom olika husvinklar vilka också ger en intressant arkitektur.

I entrén möts man av spegelskjutdörrar i hallen och ett badrum. Med ett steg åt sidan slås man genast av den öppna planlösningen med 3 meter i takhöjd och matdelen bredvid vilken ett U-format kök finns med generösa utrymmen och ett eget fönster för att ge extra ljusinsläpp. Mellan köket och matdelen finns en bardel där man kan sitta om man inte slår sig ner till bords.
Längre in stoltserar vardagsrummet med stora fönsterpartier varav en skjutdörr till en avvägd plats för en altan och direkt access till naturen där man både är avskild och får sol under både dagen och kvällen.
Ett arbetsrum/sovrum på 8m² finns i hörnet av den första våningen och intill finns dörren till tvättstugan med förvaring smart placerad under trappan för att tillvarata alla ytor.

Uppför trappan hittar man ett tilltaget allrum som flödar av ljus genom de två stora fönstren. Här finns också 3 sovrum, där det ena har en rejäl klädkammare. Samtliga sovrum i huset är mellan 8 och 17 m². Badrummet i det övre planet har badkar och ett fönster vilket gör det extra ljust och trivsamt.

I söder ser man Strömma Kanal bland träden och i öst skymtar man inloppet till kanalen med en sjöglimt.

Detta parhus återfinns i tre versioner i området varav två är lika och en är spegelvänd, detta för att anpassa dem på bästa sätt efter tomternas lägen. Parhusen är asymmetriska och därmed är de två bostäderna i varje parhus olika.

 

Den egna tomtmarken innefattar ett område med naturmark och vackra, ståtliga tallar i söder som efter ett tag möter tomtgränsen där skogen tar vid och naturen sluttar ner mot Strömma Kanal. Här är möjligheterna stora att anlägga både gräsmatta eller bevara naturmarken. Möjligheten att ta ner grenar eller delar av träden finns efter överenskommelse med de boende i samma parhus.
Med vardagsrum och kök i söderläge får man det ljust både i huset och utanför skjutdörren som leder ut till en förberedd altanplats.
Ytan i norr nära parkeringsplatsen är plan och förberedd för gräsmatta, planteringar eller annat önskat ändamål.

Ritningar I pdf