Materialbeskrivning

Fasadpanelen på husen är en liggande panel i gran som laseras i fem olika kulörer som blandas i fasaderna utan ett bestämt mönster. Detta ger en speciell känsla som förutom att vara vacker och särpräglad också är unik i hela Sverige då Elithus har designat färgschemat och konceptet speciellt för detta projekt. Kombinationen med den vita putsen som återfinns på alla husen ger en påkostad och lyxig känsla för föreningen och de individuella bostäderna.

Uppvärmningen i parhusen och de fristående husen sker med golvvärme i alla rum som får energi av den nya generationens frånluftsvärmepumpar som ger väldigt låga driftskostnader. Studiohusen har en effektiv luftvärmepump som uppvärmning.

Alla bostäder är utrustade med förberedelse för solcellsteknologi så att inga efterföljande arbeten utöver själva installationen behöver utföras, dvs. inga ledningar behöver dras genom bostaden. Byggentreprenören har från början byggt in ett tomrör som går mellan elcentralen och en anslutning vid taket så att man enkelt kan ansluta sin bostad till solceller precis när och om man själv önskar. Naturligtvis har parhusbostäderna varsin anslutning.

Alla rum är utrustade med nätverksuttag dragna till ett nätverksskåp där du kan placera din router och övrig elektronik. I husen är det indraget fiber där varje bostad har ett eget abonnemang från Telia med en fördelaktig prisbild.

Likaså har varje bostad ett eget abonnemang hos elleverantören Vattenfall.

Kök, badrum, trapphus och hall har spotlights i taket, övriga rum har lamputtag i taket.

Kökets vitvaror kommer från Siemens med ugn, induktionshäll, diskmaskin, mikro, kylskåp och frys. Den runda designade och frihängande köksfläkten är från en egen tillverkare. Bostäderna 1-9 har fristående kyl och frys medan 10-14 har en kombinerad kyl/frys. Samtliga köksfläktar är ”riktiga” sådana med imkanal genom vägg eller tak, dvs. inte med kolfilter som annars är vanligt förekommande i nyproduktioner.

Det exklusiva trägolvet är en 1-stavs ekparkett/tilja som är matt vitlackerad och slipbar upp till 3 gånger. Man kan välja mellan två olika utföranden från Kährs och Berg&Berg, bägge golven tillverkas i Sverige. I hallen finns granitkeramik i en beige/grå ton.

Badrummen är helkaklade med granitkeramik i en ljus beige/grå ton i stora plattor på väggarna och mindre plattor på golven. Blandare, eldrivna handdukstorkar och behör är i rostfritt eller polerad krom vilket ger en lyxig matchning mot granitkeramiken. WC-stolarna har en 3M-patenterad beläggning som gör att dem lättare att rengöra och har också en ny design på insidan utan spolkant. Naturligtvis är sitsen mjukstängande.

Köket levereras från Ballingslöv med en mattlackerad lucka i mdf i en beige/grå ton. Bänkskivan är från Silestone med nedsänkt diskho i rostfritt. För tidiga köpare av bostäderna kan färg på både luckor och bänkskiva påverkas med personliga val.

Ytterdörren från Swedoor är av modellen Tower som har integrerat glas utan lister och även dolda gångjärn vilket ger ett imponerande intryck till alla besökare. Den är mörkgrå på utsidan och vit som innerväggarna på insidan.
Innerdörrarna är även de från Swedoor med en solid och tung dörr som är vit och slät med tätningslister i dörrkarmen för bästa ljudkomfort. Parhusbostäderna har 2,4 m höga dörrar i entréplanet, i övrigt är dörrarna 2,1 m höga.

Bostäderna 1-10 har tvättmaskin och torktumlare installerade medan 11-14 har en kombinerad tvätt/tork-maskin för att maximera utrymmet.

Samtliga parhusbostäder 1-8 och fristående hus 10-12 har en skjutdörrsgarderob med speglar i entrén.

Parhusbostäderna 1-8 samt hus nr 9 har en klädkammare i anslutning till det stora sovrummet med stommar i ekfärg. I parhusbostäderna finns även 2 st garderober inredda i 2 av sovrummen och i i de tre mindre fristående husen finns en skjutdörrsgarderob även i stora sovrummet och en garderob i det andra sovrummet. I studiohusen finns 1 st garderob och för bostäderna 13-15, plats för att inreda sin egen klädkammare.

Förråden utförs i samma fasadpanel och plåtarbeten som övriga byggnader, med mörkgrå ytterdörr och rostfritt dörrhandtag och lås. Invändigt synliga reglar i väggar och tak. Möjlighet finns att senare eller mot tillägg isolera, montera väggskivor och göra om till varmförråd samt montera eluttag och belysning. Förråden är på 15 kvm och delas av två bostäder (se områdets karta), måttet per förråd är 7,5 kvm och avser byggarea, dvs. inklusive ytterväggarna.

 

Teknisk information om byggnaderna

Grundläggning: platta på mark

Stomme: trä (undantaget bostad nr. 9 som är i sten)

Isolering: mineralull

Fasad: träpanel av gran samt puts

Taktäckning: 2-lagstäckning svetsad asfaltspapp

Fönster: 3-glas med argongas i kompositmaterial, vit insida, mörkgrå utsida

Materialbeskrivning I PDF