Bostäderna

Parhuslägenhet 2 Björkholmen 150 m2 Såld

Pris: 6 450 000 kr
Månadsavgift: 4 950 kr

Detta parhus har två identiska spegelvända bostäder med enda skillnaden att Björkholmen (2) i öst har utgång mot en plan yta på tomten från vardagsrummet medan Arnholmen (1) i väst har lite större ljusinsläpp på nedervåningen tack vare ett högre fönster i trapphuset och även mer kvällssol pga. det västra läget. Båda bostäderna har en rejäl terassbalkong i söderläge i entréplanet där det är sol hela dagen. 3 meter i takhöjd i ger stora och ljusa ytor, i synnerhet då hela fasaden mot söder och även i sidled består av stora fönsterpartier med skjutdörrar. Öppen planlösning med köket och en köksö med sittdel ger fina och kommunikativa ytor. Ett sovrum och ett badrum i entréplanet hittar man också innan man rör sig ner till det nedre planet där ett stort allrum återfinns centralt i våningen.

3 st sovrum hittar man också här varav ett större sovrum med egen klädkammare. Samtliga sovrum i huset är mellan 8 och 17 m². Dessa två bostäder har också varsin platsbyggd bastu i asp. Från alla sovrum i nedre planet kommer man rakt ut på en plan yta där man dels har tak över huvudet från den ovanliggande balkongen men framför allt har man möjlighet att anlägga antingen en gräsmatta eller en altan med söderläge och kvällssol. I tvättstugan har man all nödvändig utrustning.

De två bostäderna är på båda de gemensamma fasaderna avdelade med en avskiljande vägg för att skapa privata ytor.

I söder ser man Strömma Kanal bland träden och i öst skymtar man inloppet till kanalen med sjöglimt.

Till bostaden ingår en altan på ca. 40 kvm samt ett fristående förråd på 7,5 kvm.

 

Den egna tomtmarken innefattar i den lägre nivån ett område med sluttande mark i väst och en planare yta i söder där man närmast huset kan ha en altan, sedan finns jord utlagd för gräsmatta en bit ut och efter det återfinns vackra berghällar som efter några meter möter tomtgränsen där skogen tar vid och naturen sluttar ner mot Strömma Kanal.
I öster finns en plan del förberedd för altan och gräsmatta till vilken man kommer ut via en skjutdörr från vardagsrummet. Grannhuset i öster finns 12 meter bortom en nyplanterad, hög och insynsskyddad häck.
I norr vid entrén finns en plan yta för bilparkering samt även ytor för möjliga planteringar som senare möter berghällarna.

Ritningar I pdf