Om SSS

Elithus designteam har i 14 år skapat några av Stockholms mest intressanta hus och hem som hyllats av både arkitekter, press och boende. Nu när företaget har fått det övergripande ansvaret att skapa och designa Strömma Skärgårdsstad har inget lämnats åt slumpen.

Inspirerade av namn från skärgården står sig bostäderna stolt högst upp i området över Strömma Kanal med sol hela dagen. 6 av bostäderna har sjöglimt och samtliga har ostörda och privata ytor bland tallar, mossa och naturmark. Man har medvetet sparat all natur som är möjlig för att skapa en oas som representerar vår fantastiska skärgårdsmiljö. De 8 parhusbostäderna har 3 meter i takhöjd i entréplanet och alla bostäder har inslag av både puts och en helt egen för projektet framtagen fasadpanel, något som utstrålar elegans och kvalitativt boende.

Bostäderna är smart utformade för att skapa privata vistelseytor, här kan alla hitta sitt favoritställe. En del i ett parhus högt uppe med glimt över kanalen eller ett fristående hus nära vägen med en plan gräsmatta. Ett första boende för de nyligen utflyttade i ett studiohus eller ett stort boende för flerbarnsfamiljen. Valen är många och varierande och varje familj ska kunna hitta just sitt drömboende eller helgnöje just här. I samtliga bostäder man förberett skjutdörrar för framtida altaner i rätt läge med kvällssol.

Båtplats med direkt anslutning till skärgårdsvatten finns 500 meter bort i Strömma Båtklubb och inom området finns det fina badsjöar om man föredrar lite lugnare vatten.

Materialen interiört är lika påkostade som exteriören. Ekgolv i breda tiljor i enstav, solida välisolerade dörrar, påkostad badrumsinredning och exklusiva kök med vitvaror från Siemens. Vidare är huset byggt med gedigna väggar med dubbel skivbeklädnad (enkelt att skruva i med bra ljudisolering).

Alla bostäder kan vid önskemål skräddarsys efter din smak och flera av valen är kostnadsfria. Bostäderna har en mycket hög standard redan från början men vill du unna dig lite extra lyx finns det en tillvalslista att inspireras av. Du får dessutom gratis konsultation av projektets huvuddesigner.

Som ägare till en fastighet här äger man utöver sin egna bostad även en del av den totala markytan på strax över 10 000 m² tillsammans med de övriga boende i bostadsrättsföreningen.

Varje bostad har dessutom en helt egen del av marken att förfoga över i anslutning till sitt hus, där man helt själv kan planera en altan, gräsmatta, planteringar och mycket annat.

Byggprocessen sker med Elithus unika koncept där underentreprenörer inte används utan samtliga arbeten utförs av bolagets egna anställda hantverkare där samtliga yrkesgrupper återfinns, detta ger en kvalitetssäkring som Elithus är ensamma om på marknaden. Alla köpare av bostäderna får också ett USB-minne med alla foton från byggprocessen där man kan se innandömet av sin bostad och hur den har byggts.
Vidare är miljöåtagandet i ständigt fokus. Avfallet som lämnar byggplatsen återvinns till över 99 % och transporterna minimeras genom att endast lokala samarbetspartners sköter de dagliga transporterna vilket gör att uppskattningsvis 98 % av byggmaterialet körs inom Värmdö och Nacka.